lunes, 12 de mayo de 2014

El dibuix infantil a l'Etapa Preesquemàtica.


Aquest dibuix està realitzat per una nena de 4 anys. Com podeu veure la principal característica d'aquesta etapa és la cerca conscient de la forma, els primers intents de representació, i en conseqüència, el començament de la comunicación gràfica.

Els traços i els gargots són controlats i es refereixen a objectes visuals. La nena intenta establir una relació amb el que vol representar, la qual cosa li produeix una gran satisfacció.

Els moviments circulars i longitudinals evolucionen cap a formes que es poden conèixer. El símbol que es vol aconseguir és la figura humana que es realitza a través d'un capgròs. 

Aquesta representació es torna més elaborada amb l'addició de braços i cames, amb l'agregat d'un cercle entre ambdues cames que representa el ventre i, a vegades, el cos.

És molt important entendre que els primers intents de representació de la figura humana no s'han d'entendre com immadurs, ja que un dibuix és esencialment una abstracció o un esquema, que provenen d'una alta gamma d'estímuls complexos i és el començament d'un procés mental ordenat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario