lunes, 26 de enero de 2015

La por - 2n sessió

El passat divendres, vam realitzar la 2n sessió per treballar les emocions. En aquest cas vam treballar "La Por".

Primer van recordar com se sentia el Monstre de Colors d'Anna Llenas quan tenia por i de quin color es posava. Seguidament, vam escoltar el conte: "Del otro lado del árbol" de Mandana Sadat.


Seguidament, vam fer un petit debat de les pors que teníem i després vam pintar el Monstre de Colors  a mida real espantat i de color negre tots junts, per fomentar l'aprenentatge cooperatiu i el treball en equip.

Per acabar la sessió, es va explicar els infants que moltes vegades la por no es veu però està present i si la veiem hem de ser valents i caminar al costat d'ella, fent front a totes aquelles situacions que nos ens agraden, perquè moltes vegades ens poden sorprendre i tenir un resultat molt positiu en nosaltres.

Els nens i nenes van dibuixar en un full blanc i amb un color màgic (blanc) totes aquelles pors que tenien. I clar! No veien res!


Després, van pintar aquest dibuix blanc amb pintura negra rebaixada amb aigua i van sortir totes aquelles pors que els infants van dibuixar. Els nens i nenes van quedar molt sorpresos!

Cal treballar la por des d'un punt de vista positiu per als infants. De mica en mica, tenen una altra percepció d'aquesta emoció.

Podeu deixar els vostres comentaris en aquesta mateixa entrada i els llegiré encantada! Gràcies!


6 comentarios:

  1. Treballar la por a vegades és complicat amb nens petits ja que després poden tenir por ells mateixos. Crec que amb el treballar en cooperació , amb un punt de vista positiu és força bona idea per compartir sentiments.

    ResponderEliminar
  2. Molt bona feina i bones activitats. La plàstica és una gran manera de canalitzar les emocions i expressar-les. Enhorabona! ;)

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Totalment d'acord Mercè!
      Gràcies pel teu comentari!
      Una abraçada!

      Eliminar
  3. És genial aquesta activitat! acabo de descobrir el teu blog i m'ha encantat! El meu treball final de grau va ser sobre art i emocions i la veritat aquesta activitat m'hagues servit!!
    Et convido a visitar el meu blog
    http://tallermanualitatsmarta.blogspot.com.es/
    Estem en contacte. Et segueixo!

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Gràcies Marta! M'alegro de que t'agradi!
      Una molt bona elecció de treball de grau i segur que el podràs aplicar amb infants!
      Et segueixo jo també,
      una abraça!

      Eliminar