sábado, 21 de febrero de 2015

La Tristesa - 4a sessió

A la quarta sessió del nostre projecte sobre les emocions, hem treballat la tristesa.

És de vital importància que els nens i nenes identifiquin allò que els fa sentir tristos i ho expliquin i disposin de tècniques per canalitzar aquesta emoció. Vam començar la sessió amb la lectura del conte "Les emocions d'en Pol" de Liesbet Slegers, la part corresponent a la tristesa.


A partir de la interacció entre conte i els infants, es va donar lloc a una petita conversa on els infants van expressar allò que els fa sentir tristos: fer-se mal, està malalt, enfadar-se amb un amic, etc.
Tot seguit, vam presentar el monstre de colors trist, fent èmfasis i fixant-nos molt en les parts del cos que indicaven que el monstre estava trist: la boca, les mans, els peus, el coll, etc.


Després, vam veure com pintors molt coneguts, com Picasso, també van expressar l'emoció de la tristesa a través dels seus quadres. Vam poder observar com a l'obra "La Tragèdia" estava caracteritzada per la presència de colors freds: blau, blanc i negre. 


Per acabar la sessió, els infants van dibuixar en una cartolina blava l'emoció de tristesa. Alguns infants van dibuixar el monstre de color, altres l'obra de Picasso i d'altres van dibuixar a persones amb les característiques físiques més distintives d'aquesta emoció. Finalment, van pintar la seva obra amb pintures de tonalitats fredes.

 I aquest és el resultat final!
(podeu fer clic a sobre de les imatges per veure-les més grans)

Podeu deixar-me els vostres comentaris a l'entrada i els llegiré encantada!
Gràcies!

No hay comentarios:

Publicar un comentario