martes, 3 de marzo de 2015

L'enuig

A la cinquena sessió del nostre projecte sobre les emocions, hem treballat l'enuig.

Primer, hem començat la sessió amb la lectura del conte "Les emocions d'en Pol" de Liesbet Slegers, la part corresponent a l'enuig. Amb aquesta lectura, els infants han parlat de les coses que els fa enfadar. Tot seguit, els infants han expressat amb el cos l'enuig.


Com ja s'ha explicat anteriorment, controlar les emocions no sempre és fàcil i, encara més l'enuig. Les tècniques més utilitzades per educar l'autocontrol d'aquesta emoció són basades en el reforç positiu. Però hi ha altres tècniques amb les que podem aconseguir molt bons resultats treballant amb els infants de forma positiva i lúdica.

Una d'aquestes tècniques és la Neu del País de les Fades. Una fada va venir un dia i ens va portar una mica de neu màgica. Aquesta neu només la podem veure quan estem tranquils i podrem observar com brilla i dóna voltes mentre torna a caure al fons. 

Us asseguro que els infants no van moure cap pestanya i van observar amb sorpresa com els floquets de neu brillaven i anaven caient.

Tot seguit, els infants van construir la seva pròpia Neu del país de les Fades, per tal de que la poguessin utilitzar quan estiguessin enfadats. 

Per fer-la només necessitem: una ampolla de plàstic petita, aigua, purpurina i colorant alimentici. Mireu els resultats!

 
Per finalitzar la sessió, els infants van pintar tots junts el monstre de colors de color vermell. Després, el vam penjar a la sala.

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario