miércoles, 28 de octubre de 2015

Recepta de Panellets!

S'apropa la Castanyada, una festa tradicional on es mengen castanyes i panellets i la millor manera de celebrar-la és cuinant!

Cuinar panellets amb els nens i nenes és molt fàcil. Solament, has de vigilar-los en el moment de posar-los al forn. A més, la majoria de nens/es realitzen aquesta recepta a l'escola i us podran ajudar molt.

A continuació, us deixo la recepta:

Preparació:

1.- Per fer la massa, pelarem a patat bullida. Li donarem als nens una forquilla perquè la xafin i afegirem el sucre i la farina d'ametlla crua. Entre tots ho barrejarem tot amb les mans fins que quedi una pasta homogènica i es desenganxi del recipient, és super divertit!
Aquesta massa ens servirà de base per fer tots els tipus de panellets. Podem deixar la massa a la nevera unes hores perquè agafi cos.

2.- Barrejar tots els ingredients de la fórmula base afegint el sabor desitjat (xocolata, coco, maduixa, cafè, canyella...).

3.- Si s'opta pels de pinyó o ametlla, en comptes de barrejar-ho amb els ingredients de la fórmula base, el que s'ha de fer és arrebossar la pasta amb ells. El millor truc per arrebossar bé els panellets amb els pinyos/ametlles... és utilitzar l'ou perquè s'enganxin.

4.- Donar la forma desitjada. És divertit donar una forma diferent depenent del tipus de panallet.

5.- Aquesta part és millor que la fem els adults. Introduir en el forn precalentat a 190 graus amb poca potència la part d'abaix durant 10 minuts aprox. (depenent del forn).

6.- Per menjar-los m'hi ha prou amb esperar a que es refredin.



Font original de: http://blog.petitexplorador.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario